Szkolenia cukiernicze

Candy Bar - Produkcja i Zasady Kompozycji

Słodkie stoły, czyli candy bary, już na stałe zagościły na naszych przyjęciach weselnych umniejszając rangę wszelkich, innych atrakcji. Ale pod pojęciem słodkiego bufetu nie kryją się jedynie słodkości! Słodki bufet to cała sztuka, styl, piękne aranżacje kolorów i kształtów, które tak samo dobrze wyglądają, jak smakują! 

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

Cześć teoretyczna

Cechy 3 stylów ekspozycji: rustykalny, glamour, industrialny

Zasady kompozycji

Dobór kolorystyki

Umowa o dzieło: zadatki i kaucje, planowanie ilości gotowych wyrobów, planowanie pracy- co może oferować Klientowi mała 1 lub 2 osobowa firma

Co wykorzystać do aranżacji – naczynia, meble, coś z niczego

Cześć praktyczna

Deserki w słoiczkach- również w wersji wegańskiej

Mini serniczki matcha z malinami

Cupcakes

Mini tarty z kajmakiem i czarną porzeczką

Donuty

Mini Torciki Musowe

Brownie z ganache czekoladowym

Galaretki owocowe na pektynie

Lemoniada

Ciasteczka z żurawiną

Cake popsy

Beziki

Wspólna aranżacja słodkiego stołu

Zdradzimy gdzie kupić naczynia i akcesoria na candy bary i podpowiemy jak ustawić naczynia i dekoracje, żeby uzyskać efekt WOW!

Prowadzący:
Magdalena Komorowska

Ukończyła Akademię im. Jana Długosza w Częstochowie na wydziale Pedagogiczno-Artystycznym.

Zdobyła dyplom z malarstwa w pracowni prof. Wernera Lubosa, dodatkowo dyplom z rysunku w pracowni prof. Jerzego Sztuki.

Z wykształcenia jest magistrem sztuki, z zamiłowania dekoratorem cukierniczym.

Jest laureatką wielu konkursów tortów okolicznościowych Expo Sweet, dwukrotną wicemistrzynią Polski wśród dekoratorów cukierniczych, oraz zdobywczynią nagrody publiczności.

W czasie wolnym maluje i rzeźbi.

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami