Nadchodzące szkolenia cukiernicze...

Desery w stylu bistro

Tematem szkolenia będą Nowoczesne Desery w Stylu Bistro. W czasie dwóch dni szkolenia uczestnicy poznają prawidłowe techniki przygotowania deserów restauracyjnych i kawiarnianych. Wspólnie z grupą przygotujemy pięć deserów.

Szkolenie przeznaczone jest dla osób pragnących rozwinąć swoje umiejętności poznając nowoczesne trendy w cukiernictwie.

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

  • Pistacja/ malina/ burak – Wegański
  • Orzechy laskowe/ karmel/ kminek – Wegetariański Czekolada/ śliwka/ piernik – Wegetariański
  • Kawa/ mascarpone/ whisky
  • Czerwone owoce/ beza/ palona białą czekolada

Prowadzący:
Maciej Rosiński

Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017. Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro.

Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017. Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu.

Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni.

Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata. Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw.

Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać. Trener Narodowej Sekcji Cukierniczej.

Współautor książek z zakresu nowoczesnego cukiernictwa „Kreacje – Iwaniuk Rosiński Wiśniewski” i „Świąteczne Kreacje – Iwaniuk Rosiński Wiśniewski”.