Szkolenia cukiernicze

Dwupiętrowy tort od podstaw

“Dwupiętrowy tort od podstaw” to profesjonalne szkolenie skierowane do osób, które zaczynają
swoją przygodę z tworzeniem tortów.
Jeśli chcesz nauczyć się jak złożyć tort – od podstaw czyli od pokrojenia biszkoptu, przez
przełożenie i tynkowanie na kancik aż do dekoracji?
Masz wątpliwości czy to co robisz i jak samodzielnie składasz tort jest optymalne?
A może pęka Ci tynk, nie ma kancika, tort jest niestabilny?
Jeśli na którekolwiek pytanie odpowiedź brzmi – Tak! to nasze szkolenie jest dla Ciebie idealne!

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

Poprawne złożenie tortu bez względu na użyte rodzaje przełożeń ( na potrzeby szkolenia i ze względu na konieczność szybkiej pracy pracujemy na kremie russel,ale technika składania jest
odpowiednia dla każdego rodzaju przełożeń)

Zabezpieczenie przełożenia frużeliną tak,by nie przeszkadzało nam w tynkowaniu, nie tworzyło „buły” i nie przeciekało 

Przygotowanie i tynkowanie piętra w technice “semi naked”

Przygotowanie i tynkowanie piętra na gładko i “na kancik”

Złożenie tortu piętrowego

Dekorowanie tortu kremem maślanym – malowanie kwiatów techniką brush embroidery

Malowanie jadalnego “żagla” (papier jadalny – sposób wykonania – pokaz)

Prowadzący:
Agnieszka Obłoza

Agnieszka Obłoza miłośniczka kremowych kwiatów i propagatorka nowego trendu w dziedzinie dekoracji tortów kremami maślanymi.

Praktyk i autodydaktyk latami doskonaląca swój warsztat i
technikę pracy dzięki czemu szkolenia opiera na solidnych fundamentach wiedzy i praktyki:

  • prowadzenie sekcji słodkiej w rodzinnej restauracji (od 2011r.)
  • szkolenia z zakresu dekoracji kwiatowych (od 2015r.)
  • doradztwo dla cukierni w zakresie dekoracji tortów (od 2017r.)

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami