Szkolenia cukiernicze

Makaroniki od A do Z

Zapraszamy na szkolenie z makaroników, które pokochał już cały świat. Te maleńkie ciastka doceniane są za wspaniały wygląd, charakteryzujący się pięknym kolorem oraz paletą różnorodnych smaków. Dzięki szkoleniu nauczysz się tworzyć w przyszłości swoje własne, cudowne makaroniki.

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

Przygotowanie bezy włoskiej

Barwienie, szprycowanie, wypiekanie makaroników

Sporządzanie ganaszy (kilka rodzajów)

Nadziewanie i składanie

Prowadzący:
Maciej Wiśniewski

Jeden z najbardziej uzdolnionych i kreatywnych Cukierników w Polsce.

Ambasador marki Cacao Barry. Swoje pomysły realizuje w niezwykłej formie łącząc niebanalne smaki i tekstury w nowoczesnych tortach i deserach.

W firmie Catering Wiśniewscy trzyma piecze nad sekcją cukierniczą. W listopadzie 2018 r. reprezentował kadrę polskich cukierników w Luksemburgu w konkursie World Chocolate Masters wraz z Michałem Iwaniukiem oraz Maciejem Rosińskim.

Swój kunszt cukierniczy doskonalił m.in. w Europejskiej Szkole Mistrzów im. Wojciecha Kandulskiego oraz w Akademii Czekolady Callebaut.

Kurs cukierniczy I część

Szkolenie  „Kurs cukierniczy „przeznaczone jest  dla osób pragnących poznać  techniki używane w tradycyjnym, jak i nowoczesnym cukiernictwie. 

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie

WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki

WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK

TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie

NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty

NOWOCZESNE I KLASYCZNE FORMY DEKORACJI : m.in. mirror glaze / lustrzane polewy

ŻELATYNA, AGAR I ICH ZASTOSOWANIE

Prowadzący:
Sylwia Ładyga

Trener sztuki cukierniczej, uczestniczka 5 edycji największego kulinarnego show na świecie – MasterChef Polska.

Zdobywczyni 2 miejsca w konkursie KULINARNY BLOG ROKU 2016.

Jako pierwsza i jedna w Polsce blogerka gotowała na największych na świecie Targach Gastronomicznych – SIAL 2018 w Szanghaju w Chinach.

Prowadząca pokazy kulinarne, warsztaty, festiwale, otwarcia restauracji, cukierni, a także jurorka konkursów kulinarnych ( m.in. Małopolski Festiwal Smaku – edycja letnia, edycja zimowa, Pokazy gotowania w Newport w Walii w trakcie WOŚP … )

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami