Nadchodzące szkolenia cukiernicze...

Makaroniki od A do Z

Zapraszamy na szkolenie z makaroników, które pokochał już cały świat. Te maleńkie ciastka doceniane są za wspaniały wygląd, charakteryzujący się pięknym kolorem oraz paletą różnorodnych smaków. Dzięki szkoleniu nauczysz się tworzyć w przyszłości swoje własne, cudowne makaroniki.

DSC07574

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

Przygotowanie bezy włoskiej

Barwienie, szprycowanie, wypiekanie makaroników

Sporządzanie ganaszy (kilka rodzajów)

Nadziewanie i składanie

Prowadzący:
Maciej Rosiński

Trener sztuki cukierniczej. Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017.

Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro.

Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017. Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu.

Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni.

Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata.

Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw.

Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami