Nadchodzące szkolenia kulinarne...

Menu Bankietowe - Słone, Słodkie i Wege

Tematem szkolenia będzie Menu Bankietowe – słone, słodkie i wege. W czasie dwóch dni szkolenia uczestnicy poznają prawidłowe techniki przygotowania przekąsek w odsłonie słonej i słodkiej i wege.

Szkolenie przeznaczone jest dla osób pragnących rozwinąć swoje umiejętności kulinarne poznając nowoczesne trendy w gastronomii.

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

Przekąski słone:

     • Śledź, ziemniak, śmietana

     • Wołowina, gorczyca, parmezan

     • Kurczak, krewetki, kruszonka ziołowa

     • Łosoś, sezam, ogórek

Przekąski wege:

     • Kozi ser, żółty burak, chrzan

     • Ekler grzyby, ser bursztyn

     • Mini burger, bób, chutney z ananasa

     • Kalafior, szczypiorek, mango

Przekąski słodkie:

     • Kawa, karmel, mleczna czekolada 

     • Śmietanka, malina, kruszonka ryżowa

Prowadzący:
Maciej Rosiński

Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017.

Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro. Nominowany przez Gault&Millau

Polska w kategorii Szef Jutra 2017. Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu. Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata.

Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać.

Trener Narodowej Sekcji Cukierniczej. Współautor książek z zakresu nowoczesnego cukiernictwa „Kreacje – Iwaniuk Rosiński Wiśniewski” i „Świąteczne Kreacje – Iwaniuk Rosiński Wiśniewski”

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami