Nadchodzące szkolenia cukiernicze...

Tarty i Ciasta Fit

Szkolenie przeznaczone jest dla osób pragnących poznać techniki używane w tradycyjnym, jak i nowoczesnym cukiernictwie..

Chcesz troszkę schudnąć, a nie wyobrażasz sobie dnia bez ukochanych słodkości? Planujesz ograniczyć mąkę pszenną i biały cukier, nad którymi w internecie od dawna wisi czarna chmura?

A może wśród bliskich jest ktoś, kto planuje zmienić swoją dietę? Na tym szkoleniu dowiesz się jak przygotować swoje ulubione słodkości w zdrowszej wersji!

Poznasz kilka tajników bezglutenowych i wegańskich wypieków, a także przekonasz się, że FIT wcale nie znaczy niesmacznie! Pokażę Ci też jak przygotować fantastyczne tarty inspirowane ukochanymi batonikami, serniki bez twarogu, obłędnie czekoladowe brownie, puszyste ciasto owsiane czy też ciasta z dodatkiem sezonowych owoców.

UWAGA! Nie każdy FIT wypiek na szkoleniu będzie równocześnie wypiekiem bezglutenowym i wegańskim (i na odwrót ). Nie mniej jednak z całą pewnością się nie zawiedziesz! Głowa pęknie od nowych pomysłów! GWARANTUJĘ!!

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

  • bazowe wypieki bez glutenu ( m.in. biszkopty i ciasta kruche )
  • wegańskie serniki
  • bezglutenowe i wegańskie brownie
  • ciasta owsiane
  • tarty inspirowane batonami
  • ciasta bez jajek z dodatkiem sezonowych owoców
  • ciastka
  • Wypieki bez białej mąki i białego cukru

Prowadzący:
Sylwia Więcław

Trener sztuki cukierniczej, uczestniczka 5 edycji największego kulinarnego show na świecie – MasterChef Polska.

Zdobywczyni 2 miejsca w konkursie KULINARNY BLOG ROKU 2016.

Jako pierwsza i jedna w Polsce blogerka gotowała na największych na świecie Targach Gastronomicznych – SIAL 2018 w Szanghaju w Chinach.

Prowadząca pokazy kulinarne, warsztaty, festiwale, otwarcia restauracji, cukierni, a także jurorka konkursów kulinarnych ( m.in. Małopolski Festiwal Smaku – edycja letnia, edycja zimowa, Pokazy gotowania w Newport w Walii w trakcie WOŚP … )

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami