Nadchodzące szkolenia cukiernicze

Kremy Cukiernicze od Podstaw

Serdecznie zapraszamy na kolejne szkolenie w Akademii Sweet Decor.

Tematem przewodnim będą Kremy Cukiernicze od podstaw. Zapraszamy cukierników jak również amatorów, którzy do słodkich wypieków chcą podchodzić profesjonalnie.

Szkolenie przeznaczone jest dla osób pragnących rozwinąć swoje umiejętności poznając nowoczesne trendy w cukiernictwie.

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

W programie omówione zostaną następujące receptury na kremy:

  •  Custard – crème patissiere
  •  Krem angielski
  • Krem bawarski
  • Cremeux
  • Ganache
  • Krem muślinowy
  • Chiboust
  • Mus
  • Diplomat
    •  

Z wykorzystaniem powyższych kremów powstaną poniższe kompozycje:

  • Rolada czekoladowa/ mango/ migdał
  • Financier/ pistacja/ malina
  • Dacquoise/ limonka/ yuzu
  • Tarta/ pralina/orzech laskowy
  • Tarta/ wanilia/ truskawka
  • Sable breton/ exotic/ malina
  •  Travel cake/ cytryna
  • Ciasto krojone/ kawa/ Amaretto

Prowadzący:
Maciej Rosiński

Trener sztuki cukierniczej. Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017.

Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro.

Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017. Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu.

Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni.

Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata.

Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw.

Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać.

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami