Nadchodzące szkolenia kulinarne...

Kuchnia Roślinna - Wege

Serdecznie zapraszamy na kolejne szkolenie w Akademii Sweet Decor.

Tematem szkolenia będą dania kuchni wegetariańskiej.

Kuchnia wegetariańska w ostatnim czasie mocno zyskuje na popularności. Dania bez mięsa są zdrowe, ale i dobre dla środowiska. Podczas ich przygotowywania najlepiej korzystać z warzyw z lokalnego warzywniaka – mamy wtedy pewność, że są w pełni naturalne.

Kuchnia wegetariańska oferuje nam dużo możliwości, nie wyłącza produktów odzwierzęcych, więc w przepisach znajdziemy jajka, sery, masło czy śmietanę. Sprawdźcie sami – kuchnia wegetariańska jest smaczna!

Szkolenie przeznaczone jest dla osób pragnących rozwinąć swoje umiejętności kulinarne poznając nowoczesne trendy w gastronomii.

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

Menu:

  • Hummus z ciecierzycy i czerwonych oliwek
  • Burger z bobem i kompresowanym ogórkiem
  • Sałatka ziemniaczana z tofu i rukolą
  • Kofta z ciecierzycy z konfiturą pomidorową
  • Grillowane marchewki z sezamem z dipem miodowym

Prowadzący:
Maciej Rosiński

Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017.

Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro.

Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017. Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu.

Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata.

Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać.

Trener Narodowej Sekcji Cukierniczej. Współautor książek z zakresu nowoczesnego cukiernictwa „Kreacje – Iwaniuk Rosiński Wiśniewski” i „Świąteczne Kreacje – Iwaniuk Rosiński Wiśniewski”

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami