Nadchodzące szkolenia kulinarne...

Kuchnia Tajska

Tematem szkolenia będą dania kuchni tajskiej.

Kuchnia Tajska słynie ze swojej oryginalności w doborze składników. Najbardziej charakterystyczną cechą są aromatyczne przyprawy takie jak trawa cytrynowa, imbir czy też liście limonki.

Dzięki stosowaniu takiej szerokiej ilości przypraw kuchnia ta jest różnorodna, aromatyczna oraz kolorowa.

Główną zasadą podczas wykonywania dań jest zasada 5 smaków – dania powinny charakteryzować się ostrością, słodyczą, goryczą, kwaśnością i słonością.

Na szkoleniu poznasz wszystkie tajniki oraz ciekawostki niezbędne do wykonywania tajskich dań. Zapraszamy na premierowe szkolenie ,razem z Maciejem Rosińskim przygotujemy klasyki kuchni tajskiej.

Szkolenie przeznaczone jest dla osób pragnących rozwinąć swoje umiejętności kulinarne poznając nowoczesne trendy w świecie gastronomii.

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

Menu:

  • Zupa Tom Yam z krewetkami
  • Zupa imbirowa z kawałkami kurczaka
  • Satay – szaszłyk z sosem orzechowym
  • Pad Thai – makaron tajski z mięsem kurczaka
  • Smażony ryż z tofu w sosie tikka masala
  • Czerwone Curry z wieprzowiną i tajską bazylią

Prowadzący:
Maciej Rosiński

Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017.

Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro.

Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017. Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu.

Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata.

Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać.

Trener Narodowej Sekcji Cukierniczej. Współautor książek z zakresu nowoczesnego cukiernictwa „Kreacje – Iwaniuk Rosiński Wiśniewski” i „Świąteczne Kreacje – Iwaniuk Rosiński Wiśniewski”

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami