Nadchodzące szkolenia kulinarne...

La Cucina Italiana - Kuchnia Włoska

Tematem szkolenia będą dania kuchni włoskiej.

Kuchnia włoska to przede wszystkim kwintesencja smaków i prostota, które przypominają nam wakacje i piękne widoki.

Charakteryzuje się świeżością i sezonowością składników. Każdy region Włoch słynie z innych dań, które znane są na całym świecie. Dania kuchni włoskiej, bez względu na region z którego pochodzą, łączy jedno: jednoczą ludzi.

Włosi celebrują posiłki i czas jedzenia, spędzając go z rodziną i przyjaciółmi. Zapraszamy na premierowe szkolenie z kuchni włoskiej, razem z Maciejem Rosińskim przygotujemy kilka klasyków…

Szkolenie przeznaczone jest dla osób pragnących rozwinąć swoje umiejętności poznając nowoczesne trendy kulinarne.

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

Menu:

  • Caponata po Sycylijsku 
  • Frittata z cukinią
  • Wołowina po toskańsku w czerwonym winie
  • Makaron Tagiatelle z krewetkami i sosem maślanym
  • Ravioli ze szpinakiem i ricottą
  • Klasyczne Tiramisu

Prowadzący:
Maciej Rosiński

Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017.

Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro.

Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017. Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu.

Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata.

Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać.

Trener Narodowej Sekcji Cukierniczej. Współautor książek z zakresu nowoczesnego cukiernictwa „Kreacje – Iwaniuk Rosiński Wiśniewski” i „Świąteczne Kreacje – Iwaniuk Rosiński Wiśniewski”

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami