Szkolenia cukiernicze

Kurs cukierniczy I część

Szkolenie  „Kurs cukierniczy „przeznaczone jest  dla osób pragnących poznać techniki używane w tradycyjnym, jak i nowoczesnym cukiernictwie. 

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

WYPIEKI BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe

WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta, torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki, ciastka

WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK

DEKORACJE: jadalne gąbki, kruszonki, dekoracje czekoladowe

NOWOCZESNE I KLASYCZNE FORMY DEKORACJI : m.in. mirror glaze / lustrzane polewy

ŻELATYNA I JEJ ZASTOSOWANIE

 

 

Prowadzący:
Sylwia Ładyga

Trener sztuki cukierniczej, uczestniczka 5 edycji największego kulinarnego show na świecie – MasterChef Polska.

Zdobywczyni 2 miejsca w konkursie KULINARNY BLOG ROKU 2016.

Jako pierwsza i jedna w Polsce blogerka gotowała na największych na świecie Targach Gastronomicznych – SIAL 2018 w Szanghaju w Chinach.

Prowadząca pokazy kulinarne, warsztaty, festiwale, otwarcia restauracji, cukierni, a także jurorka konkursów kulinarnych ( m.in. Małopolski Festiwal Smaku – edycja letnia, edycja zimowa, Pokazy gotowania w Newport w Walii w trakcie WOŚP … )

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami