Szkolenia cukiernicze

Kwiaty z kremu maślanego na torcie klasycznym

Profesjonalne szkolenie skierowane dla osób chcących nauczyć się
przygotowywać w pełni jadalne dekoracje kwiatowe na swoje torty.
Kurs pozwala na poznanie podstaw przygotowywania kwiatów z kremu SMBC i naukę aranżacji dekoracji tortu
klasycznego. Na szkoleniu przygotujemy dekorację na w 100% jadalnym torcie z użyciem kremu maślanego SMBC.

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

Omówienie rodzajów kremów oraz technik pracy z kremem maślanym

Omówienie sprzętu niezbędnego do tworzenia kwiatów maślanych

Omówienie zagadnień związanych z przechowywaniem, barwieniem i organizacją pracy przy
technice SMBC

Pokaz wykonania kremu maślanego do tworzenia dekoracji kwiatowych wykonanie kwiatów –
Róża, Róża angielska, Gerbera, Hortensja, Kwiat wiśni (mini), wrzosy, chryzantemy, liście

Wykonanie w pełni jadalnych drobnych gałązek z liśćmi, do dekoracji

Prowadzący:
Agnieszka Obłoza

Agnieszka Obłoza miłośniczka kremowych kwiatów i propagatorka nowego trendu w dziedzinie
dekoracji tortów kremami maślanymi. 

Praktyk i autodydaktyk latami doskonaląca swój warsztat i technikę pracy, dzięki czemu szkolenia opiera na solidnych fundamentach wiedzy i praktyki:

  • prowadzenie sekcji słodkiej w rodzinnej restauracji (od 2011r.)
  •  szkolenia z zakresu dekoracji kwiatowych (od 2015r.)
  •  doradztwo dla cukierni w zakresie dekoracji tortów (od 2017r.)

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami