Najlepsi uczą u nas..

Maciej Rosiński

Słynie z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw.

Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać. Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017. Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro. Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017
Sylwia Ładyga

Sylwia Więcław

Prowadzi bloga kulinarnego „Ostra na słodko", za który zdobyła 2 miejsce w KULINARNY BLOG ROKU 2016

Doświadczenie zawodowe Brała udział w licznych konkursach kulinarnych. Jej przepisy publikowane są w magazynach kobiecych. Ponad to brała udział w takich programach jak „Doradca Smaku” oraz „Ewa gotuje”, a w 2016 roku znalazła się w finałowej 14-stce programu MasterChef. Prowadząca pokazy kulinarne, warsztaty, festiwale, otwarcia restauracji, cukierni, a także jurorka konkursów kulinarnych (m.in. Małopolski Festiwal Smaku – edycja letnia, edycja zimowa, pokazy gotowania w Newport w Walii w trakcie WOŚP)

Magdalena Komorowska

Ukończyła Akademię im. Jana Długosza w Częstochowie na wydziale Pedagogiczno-Artystycznym.

Zdobyła dyplom z malarstwa w pracowni prof. Wernera Lubosa, dodatkowo dyplom z rysunku w pracowni prof. Jerzego Sztuki. Z wykształcenia jest magistrem sztuki, z zamiłowania dekoratorem cukierniczym. Jest laureatką konkursów tortów okolicznościowych Expo Sweet, dwukrotną wicemistrzynią Polski wśród dekoratorów cukierniczych, oraz zdobywczynią nagrody publiczności. W czasie wolnym maluje i rzeźbi. Od kilku lat mieszka w Gdańsku, gdzie od niedawna wraz se swoją wspólniczką Agnieszką Sander, prowadzi pracownię cukierniczą Tortorama. Tam na co dzień powstają pyszne tarty, serniki a także torty artystyczne.

Agnieszka Obłoza

Przygotowywanie tortów, tworzenie dekoracji metodą SMBC (Swiss Meringue Buttercream)

dekoracje kwiatowe w metodzie SMBC wykonywanie figurek z masy cukrowej – postacie realistyczne oraz bajkowe prowadzenie sekcji słodkiej w rodzinnej restauracji (od 2011r.) szkolenia z zakresu dekoracji kwiatowych doradztwo dla cukierni w zakresie dekoracji tortów (od 2017r.)

Beata Tomasiewicz

Specjalizacja w zakresie stylizacji i zdobienia tortów.

Obszarem głównego zainteresowania jest artystyczna florystyka cukiernicza z wykorzystaniem masy cukrowej i papieru jadalnego. Nauczyciel z wieloletnim stażem. Od 2015 roku współpracuje z ośrodkami szkoleniowymi na terenie całej Polski. Od 2015 roku współpracuje z ośrodkami szkoleniowymi na terenie całej Polski: Akademia Sweet Decor, Fabryka Cukiernika, Akademia Tortownia, Szkoła Artystyczna

Iga Sarzyńska

Wyroby cukiernicze- sugarcrafting, szkolenia, prowadzenie własnej działalności - Pracownia Artystyczna Sarzyński

szkolenia doświadczenie w świadczeniu tego typu usług Główny projektant Pracowni Artystycznej Sarzyński, nauka w Baking Arts w San Francisco i Bonny Gordon School w Toronto. Praktyki w cukierni Krambs Cakes w San Rafael. Prowadzi autorską pracownię słodkości Iga Sarzyńska Wzrusza Toruń.
Maciej Wiśniewski

Maciej Wiśniewski

na co dzień związany z rodzinną, jedną z większych w Polsce firm cateringowych - Catering Bracia Wiśniewscy, gdzie odpowiedzialny jest za sekcję cukierniczą.

Zajmuje się produkcją ciast, nowoczesnych deserów, mono-porcji, makaroników, pralin i rzeźb wykonanych z czekolady. Umiejętności cukiernicze doskonalił w Europejskiej Szkole Mistrzów im. Wojciecha Kandulskiego oraz w Akademii Czekolady Callebaut. Członek Narodowej Reprezentacji Polski na kulinarne mistrzostwa świata Luxemburg 2018 sekcja cukiernicza

Łukasz Wylenżek

Technolog cukiernictwa, od lat związany z marką Bakels, szkoleniowiec cukierniczy.

Doświadczenie zawodowe: Szkolenia cukiernicze, technolog cukiernictwa na region południowy w firmie Bakels.

Praca zawodowa umożliwiająca bezpośredni kontakt z klientami, zapoznanie się z ich potrzebami oraz brakami  w temacie szkoleń zarówno w dziedzinie cukiernictwa jak i piekarstwa.

Anna Wawrzyniak

Cukiernik z wieloletnim stażem, trener

szkoleniowiec Akademia
Sweet Decor, produkcja ciasta domowego, tradycyjne wypieki

Wiesław Kucia

Z wykształcenia jest piekarzem, specjalizuje się w piekarstwie artystycznym.

Był wielokrotnym uczestnikiem i laureatem krajowych i międzynarodowych konkursów w piekarstwie artystycznym. Jest współautorem i wydawcą multimedialnych materiałów szkoleniowych dla piekarzy „Technologia Piekarstwa”. Jest stałym gościem Strefy Mistrza Branży jako specjalista od wypieków artystycznych. Jego pasją oprócz piekarstwa jest dekorowanie tortów, praca zczekoladą i praliny.
IMG_9638

Grzegorz Bien

 rodowity Ślązak, kucharz  znany m.in z telewizyjnego show MasterChef Polska.