Nadchodzące szkolenia cukiernicze...

Podstawy Cukiernictwa Część II

Maciej Rosiński zaprosi wszystkich uczestników na szkolenie, którego tematem przewodnim będą podstawy nowoczesnego cukiernictwa – pierwsza część. Zapraszamy cukierników jak również amatorów, którzy do słodkich wypieków chcą podchodzić profesjonalnie.

Szkolenie przeznaczone jest dla osób pragnących rozwinąć swoje umiejętności poznając nowoczesne trendy w cukiernictwie.

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

W czasie dwóch dni szkolenia uczestnicy poznają nowoczesne trendy w cukiernictwie. Wspólnie z prowadzącym przejdą przez wszystkie etapy tworzenia każdej receptury:

  •  Ekler orzechowy z konfiturą wiśniową
  • Ciastko czekoladowo – wiśniowe Dark Forest
  •  Sernik w kruchym cieście z galaretką mango
  • Tarta czekoladowa z figą
  • Ciastko parzone Paris Brest z krem kawowym u cytryną
  •  Tort mleczna czekolada – marakuja
  • Deser w szklance Wanilia, truskawka, mięta
  • Ciasto drożdżowe z czekoladą konfiturą z owoców leśnych
  •  

Prowadzący
Maciej Rosiński

  • Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017.

    Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro.

    Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017.

    Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu.

    Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni.

    Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata.

    Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw.

    Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać.