Szkolenia cukiernicze

Podstawy składania i dekoracji tortów

Szkolenie przeznaczone jest zarówno dla osób rozpoczynających przygodę ze stylem angielskim, jak i chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu składania i dekorowania tortów. 

Uczestnicy szkolenia będą mogli rozwinąć swoje umiejętności dekoratorskie i zdobnicze.

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

Wstęp do szkolenia – omówienie wypieku biszkoptów, kremów, rodzaje kremów

Przekładanie tortu

Tynkowanie

Oblekanie

Wyrób czekolady plastycznej, wybarwienie jej, stworzenie figurki na korpusie z ryżu preparowanego i pianek marshmallows

Wycinanie literek przy użyciu wykrawaczek

Ustawienie tortu na atrapie, (zastosowanie atrap w projektach)

Finalizacja projektu, ułożenie kompozycji

 

Prowadzący:

Magdalena Komorowska

 

Ukończyła Akademię im. Jana Długosza w Częstochowie na wydziale Pedagogiczno-Artystycznym.

Zdobyła dyplom z malarstwa w pracowni prof. Wernera Lubosa, dodatkowo dyplom z rysunku w pracowni prof. Jerzego Sztuki. Z wykształcenia jest magistrem sztuki, z zamiłowania dekoratorem cukierniczym.

Jest laureatką wielu konkursów tortów okolicznościowych Expo Sweet, dwukrotną wicemistrzynią Polski wśród dekoratorów cukierniczych, oraz zdobywczynią nagrody publiczności.

W czasie wolnym maluje i rzeźbi.

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami