Szkolenie przeznaczone jest zarówno dla osób rozpoczynających przygodę ze stylem angielskim, jak i chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu składania i dekorowania tortów.
Uczestnicy szkolenia będą mogli rozwinąć swoje umiejętności dekoratorskie i zdobnicze.
Wstęp do szkolenia – omówienie wypieku biszkoptów, kremów, rodzaje kremów
Przygotowanie ponczu i frużeliny
Przekładanie tortu
Tynkowanie
Oblekanie
Wyrób czekolady plastycznej, wybarwienie jej, stworzenie figurki na korpusie z ryżu preparowanego i pianek marshmallows
Wycinanie literek przy użyciu wykrawaczek
Ustawienie tortu na atrapie, (zastosowanie atrap w projektach)
Finalizacja projektu, ułożenie kompozycji
Ukończyła Akademię im. Jana Długosza w Częstochowie na wydziale Pedagogiczno-Artystycznym.
Zdobyła dyplom z malarstwa w pracowni prof. Wernera Lubosa, dodatkowo dyplom z rysunku w pracowni prof. Jerzego Sztuki. Z wykształcenia jest magistrem sztuki, z zamiłowania dekoratorem cukierniczym.
Jest laureatką wielu konkursów tortów okolicznościowych Expo Sweet, dwukrotną wicemistrzynią Polski wśród dekoratorów cukierniczych, oraz zdobywczynią nagrody publiczności.
W czasie wolnym maluje i rzeźbi.