Nadchodzące szkolenia cukiernicze...

Słodki stół - Desery bankietowe

Tematem szkolenia będzie Słodki stół. W czasie dwóch dni szkolenia uczestnicy poznają prawidłowe techniki przygotowania słodkich wypieków.

Szkolenie przeznaczone jest dla osób pragnących rozwinąć swoje umiejętności poznając nowoczesne trendy w cukiernictwie.

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

 

  • Pate choux/ karmel/ orzech
  • Dacquoise/ morela/ kardamon
  • Verrines: malina/ pistacja
  • Verinnes: mleczna czekolada/ kawa
  • Mono orzech/ jeżyna
  • Macarons: malina/ rozmaryn
  • Macarons: karmel/ mango
  • Tarta czekoladowa/ czerwone owoce/migdał
  • Tort waniliowy z malinami

 

Prowadzący
Maciej Rosiński

Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017.

Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro.

Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017.

Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu.

Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni.

Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata.

Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw.

Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać.