Nadchodzące szkolenia cukiernicze...

Tort Asymetryczny z Wykorzystaniem Różnych Struktur Zdobniczych

Tort Asymetryczny to profesjonalne szkolenie skierowane do osób, które zaczynają bądź kontynuują swoją przygodę z tworzeniem dekoracyjnych tortów.

Jesteś osobą początkującą, chcesz nauczyć się jak poprawie złożyć tort asymetryczny przy wykorzystaniu prawdziwych biszkoptów oraz atrapy.

Jak wykonać dekoracje wykorzystując różne techniki zdobnicze oraz przygotować efektowną dekorację kwiatową wykorzystując papier jadalny.

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

Przygotowanie:

  • ponczu do biszkoptów
  • frużeliny owocowej na pektynie
  • przekładanie i tynkowanie dwóch pięter tortu ze świeżego biszkoptu (UWAGA: biszkopty będą wypieczone dzień wcześniej)
  • składanie tortu pod kątem, przygotowanie stelaża
  • obkładanie tortu masą cukrową
  • obkładanie tortu wydrukiem na papierze cukrowym
  • barwienie, formowanie i suszenie dekoracji z papieru ryżowego
  • cieniowanie barwnikami pudrowymi dla uzyskania przestrzennego efektu

Prowadzący:
Magdalena Komorowska

Ukończyła Akademię im. Jana Długosza w Częstochowie na wydziale Pedagogiczno-Artystycznym.

Zdobyła dyplom z malarstwa w pracowni prof. Wernera Lubosa, dodatkowo dyplom z rysunku w pracowni prof. Jerzego Sztuki.

Z wykształcenia jest magistrem sztuki, z zamiłowania dekoratorem cukierniczym.

Jest laureatką wielu konkursów tortów okolicznościowych Expo Sweet, dwukrotną wicemistrzynią Polski wśród dekoratorów cukierniczych, oraz zdobywczynią nagrody publiczności.

W czasie wolnym maluje i rzeźbi.

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami