“Trzypiętrowy tort od podstaw” to kompleksowe, profesjonalne szkolenie skierowane do osób, które zaczynają swoją przygodę z tworzeniem tortów.
Chcesz nauczyć się jak złożyć tort – od podstaw czyli od pokrojenia biszkoptu, przez przełożenie i tynkowanie na kancik aż do dekoracji?
Masz wątpliwości czy to co robisz i jak samodzielnie składasz tort jest optymalne?
A może pęka Ci tynk, nie ma kancika, tort jest niestabilny?
Jeśli na którekolwiek pytanie odpowiedź brzmi – Tak! to to szkolenie jest dla Ciebie idealne!
Na naszym szkoleniu dowiesz się jak efektywnie wykorzystywać swój czas nie marnując go na
niepotrzebne tynkowanie na kilka razy, pokażemy Ci jak wykorzystywać mądrze sprzęt i materiały
do tworzenia tortów i podamy Ci wiele innych trików na szybką i efektywną pracę przy tortach.
Poprawne złożenie tortu bez względu na użyte rodzaje przełożeń (na potrzeby szkolenia i ze względu na konieczność szybkiej pracy pracujemy na kremie russel, ale technika składania jest odpowiednia dla każdego rodzaju przełożeń)
Zabezpieczenie przełożenia frużeliną tak,by nie przeszkadzało nam w tynkowaniu, nie tworzyło „buły” i nie przeciekało
Przygotowanie i tynkowanie piętra w technice “semi naked”
Przygotowanie i tynkowanie piętra na gładko i “na kancik”
Przygotowanie i tynkowanie piętra w mikro rozmiarze (ok.10-11 cm) w “bezzamszowym zamszu”
Złożenie tortu trzypiętrowego piętrowego
Dekorowanie tortu :
* malowanie na torcie techniką masła kakaowego
* wykonanie w 100% jadalnych gałązek lawendy
* wykonanie kwiatu z papieru waflowego
Agnieszka Obłoza miłośniczka kremowych kwiatów i propagatorka nowego trendu w dziedzinie dekoracji tortów kremami maślanymi.
Praktyk i autodydaktyk latami doskonaląca swój warsztat i
technikę pracy dzięki czemu szkolenia opiera na solidnych fundamentach wiedzy i praktyki: