Szkolenia cukiernicze

Kurs cukierniczy I część

Szkolenie  „Kurs cukierniczy „przeznaczone jest  dla osób pragnących poznać  techniki używane w tradycyjnym, jak i nowoczesnym cukiernictwie. 

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

PĄCZKI KLASYCZNE

PĄCZKI W WERSJI FIT

PĄCZKI HISZPAŃSKIE

PĄCZKI SEROWE

FAWORKI/CHRUST

OPONKI DROŻDŻOWE

ORAZ INSPIROWANE KUCHNIAMI ŚWIATA:

GRECKIE KSEROTIGANA

ANGIELSKIE YUM YUMS

MAROKAŃSKIE SBOULA

A JEŚLI WYSTARCZY CZASU TO DODATKOWO MEKSYKAŃSKIE BUNUELOS. 

Prowadzący:
Sylwia Ładyga

Trener sztuki cukierniczej, uczestniczka 5 edycji największego kulinarnego show na świecie – MasterChef Polska.

Zdobywczyni 2 miejsca w konkursie KULINARNY BLOG ROKU 2016.

Jako pierwsza i jedna w Polsce blogerka gotowała na największych na świecie Targach Gastronomicznych – SIAL 2018 w Szanghaju w Chinach.

Prowadząca pokazy kulinarne, warsztaty, festiwale, otwarcia restauracji, cukierni, a także jurorka konkursów kulinarnych ( m.in. Małopolski Festiwal Smaku – edycja letnia, edycja zimowa, Pokazy gotowania w Newport w Walii w trakcie WOŚP … )

Kurs cukierniczy I część

Szkolenie  „Kurs cukierniczy „przeznaczone jest  dla osób pragnących poznać  techniki używane w tradycyjnym, jak i nowoczesnym cukiernictwie. 

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie

WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki

WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK

TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie

NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty

NOWOCZESNE I KLASYCZNE FORMY DEKORACJI : m.in. mirror glaze / lustrzane polewy

ŻELATYNA, AGAR I ICH ZASTOSOWANIE

Prowadzący:
Sylwia Ładyga

Trener sztuki cukierniczej, uczestniczka 5 edycji największego kulinarnego show na świecie – MasterChef Polska.

Zdobywczyni 2 miejsca w konkursie KULINARNY BLOG ROKU 2016.

Jako pierwsza i jedna w Polsce blogerka gotowała na największych na świecie Targach Gastronomicznych – SIAL 2018 w Szanghaju w Chinach.

Prowadząca pokazy kulinarne, warsztaty, festiwale, otwarcia restauracji, cukierni, a także jurorka konkursów kulinarnych ( m.in. Małopolski Festiwal Smaku – edycja letnia, edycja zimowa, Pokazy gotowania w Newport w Walii w trakcie WOŚP … )

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami