Szkolenia cukiernicze

Wypieki dla alergików (wegańskie, bez glutenu, bez alergenów)

Jedne z najbardziej popularnych wśród alergii to te spowodowane przez spożycie konkretnych pokarmów.
Ich przyczyną może być każde jedno pożywienie, choć istnieje kilkanaście produktów spożywczych, które najczęściej przyczyniają się do powstawania uczulenia.
Należą do nich m.in. krowie mleko, jajka, zboża zawierające gluten czy orzeszki ziemne.
Nie ważne czy alergie towarzyszą nam od urodzenia czy też nasza dieta każe nam wykluczyć pewne produkty, to co zjadamy powinno być smaczne i zdrowe.

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

Bezglutenowy, wegański „niesernik” z batatów dla uczulonych na fruktozę

Bezglutenowy, wegański torcik marchewkowy z musem ananasowym

Bezglutenowa, wegańska rolada mango z kremem z polenty i owoców leśnych

 

Prowadzący:
Magdalena Komorowska

Ukończyła Akademię im. Jana Długosza w Częstochowie na wydziale Pedagogiczno-Artystycznym.

Zdobyła dyplom z malarstwa w pracowni prof. Wernera Lubosa, dodatkowo dyplom z rysunku w pracowni prof. Jerzego Sztuki.

Z wykształcenia jest magistrem sztuki, z zamiłowania dekoratorem cukierniczym.

Jest laureatką wielu konkursów tortów okolicznościowych Expo Sweet, dwukrotną wicemistrzynią Polski wśród dekoratorów cukierniczych, oraz zdobywczynią nagrody publiczności.

W czasie wolnym maluje i rzeźbi.

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami