Nadchodzące szkolenia cukiernicze...

Wysokie torty weselne

Jeśli potrafisz wykonać pojedynczy lub 2-piętrowy tort, lecz drżysz na myśl o przyjęciu zamówienia na tort kilkupiętrowy, to szkolenie skierowane jest właśnie do Ciebie!

Chcesz w końcu ruszyć z miejsca? Zacząć wreszcie wykonywać przepiękne, a także niezwykle stabilne duże projekty weselne?

Marzysz o niepękającym tynku nawet przy transporcie swego dzieła na znaczne odległości i spokojnym śnie po pracy? Nie wahaj się ani chwili, to szkolenie jest przepustką do rozwoju Twego i Twojej pracowni! Zapewni Ci nowych klientów i pozwoli zaistnieć w branży ślubnej!

 

Szkolenie jest skierowane zarówno do cukierników jak i do pasjonatów cukiernictwa. Świetnie odnajdą się na nim zarówno osoby początkujące jak i te z pewnym doświadczeniem.

W trakcie szkolenia zapewniamy:

Program

Omówienie projektów trzech wysokich tortów weselnych – dwóch tortów 6-piętrowych oraz jednego tortu 5-piętrowego, w którym zostanie wkomponowany podwójny separator akrylowy, imitujący dwa puste piętra

Tynkowanie tortów przez każdego kursanta

Zdobienie – każdy uczestnik zdobi swoje piętro/piętra w torcie wg założeń projektów

Złożenie trzech schłodzonych tortów w całość

Finalna dekoracja złożonych i schłodzonych tortów

Prowadząca szkolenie będzie czuwać nad każdym z kursantów, zwracając uwagę na wykluczanie błędów, a także podpowiadając łatwe, sprawdzone rozwiązania. m.in. na:

  • estetyczne wykonanie poprawnego naked cake oraz semi naked cake
  • łatwe tynkowanie, a także osiąganie „ostrych krawędzi” bez zbytecznego wysiłku
  • eliminowanie pękającego tynku
  • idealne łączenie poszczególnych pięter w tortach
  • poprawne, stabilne tworzenie tzw. piętra ukrytego
  • zabezpieczanie tortów piętrowych, tak aby przetrwały transport w całości nawet na znaczne odległości
    •  

W międzyczasie zostaną też omówione metody wykonania i zastosowania technik oraz dekoracji ze wzorów przewidzianych na szkoleniu.

Będą to 3 techniki zdobienia papierem waflowym, w tym tiul, zdobienie papierem ryżowym i cukrowym. Technika witrażu, brokatu jadalnego, niekonwencjonalne zdobienia izomaltem, równe i łatwe wykonywanie wzorów z kremu przy pomocy szablonów.

Po szkoleniu torty zostaną rozdzielone między uczestników.

Każdy z kursantów otrzyma skrypt z recepturami na zwarty biszkopt jasny oraz kakaowy, różne rodzaje tynków cukierniczych, recepturę na stabilny krem śmietanowy bazowy do wnętrza tortu.

Prowadzący:
Ewa Bałdowska

Właścicielka Pracowni Cukiernictwa Artystycznego „Art-Evita” od 12 lat.

Edukatorka z dziedziny wysokich tortów weselnych od 4 lat.

Kreatorka nowoczesnych form zdobienia tortów piętrowych.

Jesteś zainteresowany współpracą?

Skontaktuj się z nami